Болоньєзе, шніцель, бефстроганов. Нове меню в житомирських школах

«Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» переможця проекту «МайстерШеф» Євгена Клопотенко було презентовано в Житомирі. Цю ініціативу підтримала команда проекту "Нове шкільше харчування".

Так, за березень та квітень 2019 року фахівці їдалень ліцею №25 та гімназії №23 змогли не тільки онайомитись з асортиментом страв, а й навіть провести опрацювання окремих рецептів. І це тільки початок, адже в Житомирі на базі  їдалень інших закладів продовжується опрацювання технології приготування страв.

Болоньєзе, шніцель, бефстроганов, ньоки, рис "Паелья", нагетси курячі - це лише мала частина опробованого меню. Наразі всі опрацьовані страви видаються у вільний продаж учням  5-11 класів з метою вивчення сприйняття їх дітьми та попиту маленьких споживачів.

Після затвердження автором збірника нового шкільного меню у відповідних державних органах нові страви, що вже стануть знайомі та сприйняті дітьми, будуть включені до меню їдалень житомирських шкіл.

Новини компаній
11:00, 23 грудня