У Житомирській області 10 фермерів отримають 8 млн. грн. з бюджету

В особистих селянських господарствах Житомирської області виробництво м'яса складає 79%, молока - 84%, картоплі та овочів - 98%.

Такі дані під час наради з керівниками м’ясопереробних підприємств озвучив губернатор Житомирської області Сергій Рижук.

”На сьогоднішній день нами розроблено декілька варіантів бізнес-проектів розвитку м’ясного і молочного скотарства, - сказав він. – Розроблено єдину програму розвитку агропромислового комплексу області на 2011-2015 роки. Бажання займатися цією справою вже виявило 35 претендентів, і заявки продовжують надходити».

Губернатор також повідомив, що на конкурсній основі буде відібрано 10 пілотних фермерських господарств, на розвиток яких в бюджеті області на наступний рік закладається 8,2 млн. грн.

Подібний стан із формування сировинних зон буде запропоновано практично для всіх галузей харчопереробної промисловості, пише Житомир.info.