Продовжуємо рубрику Гастроспадщина України Гастроспадщина Житомирської області
Своїм рецептом Квашеної капусти з огірками Суємецького старостату сьогодні ділиться Баранівська територіальна громада.
Читайте також: Білий лелека: Символізм в українській культурі
Зі слів наших предків, восени, вони готували корисну квашену капусту на весь зимовий період!
Отже, беремося за приготування!
Інгредієнти які нам знадобляться:
- огірки;
- капуста;
- сіль;
- морква;
- коріння хрону;
- кріп.
Спершу, ще влітку, вибирали огірки і квасили їх у бочках. На дно бочки клали листя хрону, кріп та листя смородини. Наверх викладалися огірки. Прикладали все це ще одним шаром листям хрону і кропу.
Сіль зав’язували в тканину, клали поверх листя і заливали водою.
Зверху клали вирізаний дубовий круг і прикладали камінцем.
Осінню, вквашену капусту шаткували , терли до неї моркву, перемішували з капустою і тоді складали в деревяні бочки шарами: шар капусти, шар квашених огірків. Таким чином наповнювати бочку аж доверху а зверху клали той же круг і камінець.
Так капуста зберігалася до весни і смакувала як на кожен день так і на свята.