Гастроспадщина Житомирщини: одна з громад поділилася рецептом квашеної капусти з огірками Суємецького старостату

Продовжуємо рубрику Гастроспадщина України Гастроспадщина Житомирської області

Своїм рецептом Квашеної капусти з огірками Суємецького старостату сьогодні ділиться Баранівська територіальна громада.

Читайте також: Білий лелека: Символізм в українській культурі

Зі слів наших предків, восени, вони готували корисну квашену капусту на весь зимовий період!

Отже, беремося за приготування!

Інгредієнти які нам знадобляться:

  • огірки;
  • капуста;
  • сіль;
  • морква;
  • коріння хрону;
  • кріп.

Спершу, ще влітку, вибирали огірки і квасили їх у бочках. На дно бочки клали листя хрону, кріп та листя смородини. Наверх викладалися огірки. Прикладали все це ще одним шаром листям хрону і кропу.

Сіль зав’язували в тканину, клали поверх листя і заливали водою.

Зверху клали вирізаний дубовий круг і прикладали камінцем.

Осінню, вквашену капусту шаткували , терли до неї моркву, перемішували з капустою і тоді складали в деревяні бочки шарами: шар капусти, шар квашених огірків. Таким чином наповнювати бочку аж доверху а зверху клали той же круг і камінець.

Так капуста зберігалася до весни і смакувала як на кожен день так і на свята.

«Приєднуйтесь до конкурсу #Гастроспадщина_Житомирської_області! Надсилайте смачні рецепти ваших громад на нашу електронну адресу zt.folkart@gmail.com та беріть участь у конкурсі найкращих страв.

Головний приз - відеоролик про про гастроспадщину вашої громади.

Чекаємо на ваші рецепти на нашій сторінці!», - зазначає Zhytomyr regional centre of folk art.

Джерело: Zhytomyr regional centre of folk art

Читайте також: Загадковий підвал урочища Дуби на Житомирщині відкриває свої таємниці

Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут: