Гастроспадщина Житомирщини: рецепт галушок Суємецького старостату

Своїм рецептом Галушок Суємецького старостату ділиться Баранівська територіальна громада.

Для смачного обіду немає нічого кращого, ніж традиційні страви української кухні, такі, які готували ще наші бабусі й прабабусі!

Існує безліч різновидів галушок, в тому числі галушки, які подають як окрему страву, з маслом, сметаною, зажаркою, і навіть суп з галушками.

Сьогодні ми розкажемо як готували наші предки справжні українські Галушки.

Для приготування нам знадобиться:

  • борошно;
  • кисле молоко;
  • сіль;
  • вода.

Замішували борошно та кисле молоко у туге тісто й додавали солі.

Готове тісто відщіпували на невеликі шматочки і кидали варитися в окроп.

Потім страву можна було зачастувати ароматною зажаркою. Для цього смажили цибулю з салом до золотистого кольору і поливали готовою зажаркою зварені галушки.

Насипали страву в одну велику миску, таким чином, щоб вся сім’я їла з однієї миски!

«Приєднуйтесь до конкурсу Гастроспадщина Житомирської області! Надсилайте смачні рецепти ваших громад на нашу електронну адресу zt.folkart@gmail.com та беріть участь у конкурсі найкращих страв.

Головний приз - відеоролик про про гастроспадщину вашої громади.

Чекаємо на ваші рецепти на нашій сторінці!», - йдеться в повідомленні на сторінці Zhytomyr regional centre of folk art у Фейсбук.

Джерело: Zhytomyr regional centre of folk art