В межах конкурсу Гастроспадщина Житомирської області Новогуйвинська громада ділиться рецептом млинців з "мочанкою" Троянівського старостату!
Сьогодні ми розкажемо як приготувати смачні млинці за старовинними рецептом.
Головний секрет страви - більше мяса, меньше тіста.
Млинці з "мочанкою"
Інгредієнти:
- М'ясо (за смаком);
- Сіль, перець - (за смаком);
- Часник - 2-3 зубчики;
- Зелень - за смаком.
Для тіста:
- Вода - 1 літр;
- Борошно.
- Сіль (за смаком).
Порізане дрібно м'ясо тушкуємо в каструлі. На сухій сковорідці підсмажуємо борошно та розводимо юшкою з м'яса, аби було густе. Води має бути мало, а м'яса - багато.
Рідину з м'яса додають стільки, скільки вбере - тісто має бути консистенції густої сметани.
Млинці смажимо на сковорідці з обох сторін. Наші предки, за звичай, смажили такі млинці на салі.
Загортаємо в млинці приготоване м'ясо або подаємо окремо. По бажанню у страву долаємо дрібно нарізаний часник і зелень та насолоджуємося смаком!