Львівське пиво виготовляють у Радомишлі на Житомирщині

Усе найкраще виробляється на Житомирщині. Тепер ця істина підтверджується і на прикладі пива. Якщо раніше гурмани заявляли, що найкраще пиво – у Німеччині та у Львові, то сьогодні це найкраще пиво варять у Радомишлі.

 Як пише Мій Житомир TV, Крім знаменитого пива «Радомишль», сьогодні на Радомишльському пивзаводі варять легендарне «Oettinger», яке офіційно вважається пивом № 1 в Німеччині.  Віднедавна тут виготовляють і всіма улюблену «Баварію». Тут народжується і легендарне «Жигули», яке розпивається в кращих пивбарах Москви. А ще саме тут, а не у Львові, як хтось може подумати, народжуються улюблені галицькі напої Першої приватної броварні Андрія Мацоли.

 І хоч на етикетці написано «Пиво, зварене у Львові», з іншого боку пляшки дрібними літерами читаємо: «Адреса потужностей: м. Радомишль...»

 Пиво тут варять справді живе – з води, солоду і хмелю. Це відчувається за запахом, який панує над територією заводу. Так пахне хліб, так пахне справжнє пиво, зварене з українського солоду й хмелю. Пива тут варять багато – понад мільйон пляшок за добу. Процес цей – упорядкований, динамічний і безперервний.

 Перевірити на собі процес народження пива мали змогу 18 липня журналісти Житомира, які разом з керівництвом Житомирської обласної ради та керівниками Радомишльського району завітали на екскурсію до радомишльського пивзаводу.

 В рамках Єдиного дня депутата журналісти відвідали кращі громади області, а заразом пересвідчились в роботі пивного гіганта України. І почуття патріотизму переповнило кожного: і в цьому також Житомирщина – найкраща.

Новини компаній
11:00, 23 грудня