Шановні жителі Швайківки, Мирославки, Райок та інших ближніх сіл, 2 лютого до вас завітає Житомирський центр крові і просить усіх небайдужих долучитися до донорства!
Забір крові проходитиме за адресою: Бердичівський район, с. Мирославка, Амбулаторія (вул. Лікарняна, 68) з 9:00 до 13:00.
Хто може бути донором
- Вага від 50 кг
- Вік від 18 років
Не мати тимчасових або абсолютних протипоказів. Якщо вам властиві хронічні захворювання, ви приймаєте ліки чи стоїте на обліку, ви не можете бути донором тимчасово або взагалі. Варто проконсультуватись з нашим лікарем перед донацією.
З собою взяти:
- Паспорт
- Ідентифікаційний код
Як підготуватись
За 5 днів до донації слід відмовитись від прийому анальгетиків і аспірину, а також ліків, що їх містять
Не вживати алкоголь за 48 годин та не курити за 1-2 години до здавання крові (дуже важливо!)
Виключити із раціону жирну, смажену, копчену, молочну їжу, тваринні жири, соління за 24-48 годин до донації (інакше кров не пройде перевірку)
Обов’язково виспатись і з’їсти легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді). Каву пити не можна.
Не приходити здавати кров, якщо присутнє відчуття нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).
Під час огляду лікарем перед донацією чесно відповідати на запитання і не приховувати інформацію про вживання ліків, алкоголю, наркотичних речовин і перенесені захворювання.
ХАРЧУВАННЯ ПЕРЕД ДОНАЦІЄЮ
Включає овочі, фрукти, каші на воді, відварені або пропарені риба і м’ясо, хліб. Споживання великої кількості води до 2 л в день, чай, компот із сухофруктів.
КАВУ НЕ ПИТИ!
ЗА ДЕНЬ ДО ЗДАЧІ ВИКЛЮЧИТИ:
- копчена, гостра і смажена їжа з численними спеціями;
- ковбасні вироби;
- жирні сорти м’яса (свинина), шинку, сало;
- молочні продукти, вершки, масло;
- яйця;
- кетчуп, майонез;
- насіння, горіхи, фініки;
- шоколад, халва;
- цитрусові, авокадо, буряк, банани;
- газовані напої.
ВІДМОВТЕСЬ ВІД ВЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ЗА 48 ГОДИН ДО ПРОЦЕДУРИ!
Джерело: Житомирський обласний центр крові