Житомирський обласний центр народної творчості, Книжковий форум "Відсіч" та Гуманітарний відділ Баранівської міської ради запрошують на дегустацію улюбленої страви Івана Франка.
1 жовтня, об 11.00 годині, біля приміщення Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича, в рамках проведення Книжкового форуму "Відсіч"
Смажена молода картопля з грибами, як любив Іван Франко.
Іван Франко, як і належить людям талановитим, був особистістю багатогранною: до сфери його інтересів, окрім літератури, входили ще й рибалка і грибне полювання.
На столі Франкової родини було багато страв з грибів та риби. Мало того, гриби вміла збирати вся його родина. Майстерність збирання грибів Франко перейняв у свого батька Якова Франка.
Як рибу, так і гриби у сім’ї Франків сушили, маринували, варили. Дочка Івана, Анна Франко-Ключко, писала, як часом батько, одержимий рибно-грибною лихоманкою, приносив додому так багато всього, що його дружина Ольга Хоружинська не знала, що з цим різноманіттям робити. А ще Анна писала про те, що підсмажені гриби з молодою картоплею були однією з улюблених страв її батька.
Довідково. Страва ця не є складною чи незвичною для нас, але дуже смачна. Залюбки ділимось з вами рецептом улюбленої страви Івана Франка!
Готується вона так: