Житомирський обласний центр народної творчості, Книжковий форум "Відсіч" та Андрушівська територіальна громада запрошують на дегустацію борщу з карасями, як любив Тарас Шевченко.
Про це інформує Житомирський обласний центр народної творчості.
30 вересня, об 11.00 годині, біля приміщення Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича, в рамках проведення Книжкового форуму "Відсіч.
Борщ з карасями – неймовірно ароматний та смачний. Подібний любив наш Тарас Шевченко, про що писали і його друзі і він сам: "Не знаю, чи це було апетиту, чи справа просто серцевої привітності, чи просто борщ із сушеними карасями (який так геніально варять мої землячки), — не знаю, що саме було причиною, знаю тільки, що я добре пообідав і ще щільніше заснув. після обіду",- із щоденника Тараса Шевченка.Що тут скажеш… Великий Кобзар мав відмінний смак.Частіше за все борщ з карасями готували під час посту, але у регіонах України, які мають багато річок, можна зустріти його на столі протягом всього року. Замість карасів брали й іншу рибу, яку вдавалося «вполювати».
Традиційно борщ з карасями готувався так: