Житомирський обласний центр крові повідомив донорам гарну новину!
У Житомирі донорів крові частуватимуть повноцінним обідом у вареничній
«Друзі! Варенична «Балувана Галя» проводить акцію для донорів: всі, хто здав кров у нашому центрі протягом тижня після донації можуть отримати БЕЗКОШТОВНО повноцінний обід (борщ, вареники з картоплею та грибами і узвар) за адресою: вул.Перемоги, 12. І все це лише за Добру справу!», — розповідають в центрі крові.
Зауважимо, що з собою обов’язково потрібно мати довідку про донацію!
Наближаємо перемогу разом!
Читайте також: Житомирські рятувальники стали донорами крові для українських воїнів та цивільних
Хто може бути донором:
- Вага від 50 кг;
- Вік від 18 років.
Не мати тимчасових або абсолютних протипоказів. Якщо вам властиві хронічні захворювання, ви приймаєте ліки чи стоїте на обліку, ви не можете бути донором тимчасово або взагалі. Варто проконсультуватись з нашим лікарем перед донацією.
З собою взяти:
- Паспорт;
- Ідентифікаційний код.
Як підготуватись
- За 5 днів до донації слід відмовитись від прийому анальгетиків і аспірину, а також ліків, що їх містять.
- Не вживати алкоголь за 48 годин та не курити за 1-2 години до здавання крові (дуже важливо!).
- Виключити із раціону жирну, смажену, копчену, молочну їжу, тваринні жири, соління за 24-48 годин до донації (інакше кров не пройде перевірку).
- Обов’язково виспатись і з’їсти легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді). Каву зранку пити не можна!
- Не приходити здавати кров, якщо присутнє відчуття нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).
- Під час огляду лікарем перед донацією чесно відповідати на запитання і не приховувати інформацію про вживання препаратів, алкоголю та перенесені захворювання.
ХАРЧУВАННЯ ПЕРЕД ДОНАЦІЄЮ
Включає овочі, фрукти, каші на воді, відварені або пропарені риба і м’ясо, хліб. Споживання великої кількості води до 2 л в день, чай, компот із сухофруктів.
Каву перед донацією не пити!
За день до здачі виключити:
- копчена, гостра і смажена їжа з численними спеціями
- ковбасні вироби
- жирні сорти м’яса (свинина), шинку, сало
- молочні продукти, вершки, масло
- яйця
- кетчуп, майонез
- насіння, горіхи, фініки
- шоколад, халва
- цитрусові, авокадо, буряк, банани
- газовані напої
Відмовтеся від вживання алкоголю за 2 доби до процедури!
Джерело: Житомирський обласний центр крові
Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут: