Корисний календар — це ваш незамінний помічник у плануванні здорового харчування відповідно до сезону. У травні ринки наповнюються свіжими овочами та ягодами, особливо важливо звернути увагу на те, що ми їмо.
Продукти місяця травень
Фокус місяця: цибуля-порей, спаржа, шпинат, качанний салат, спельта.
Соковиті та яскраві — у травні нарешті з’являються перші в новому сезоні овочі й ягоди. Їжте їх свіжими, додавайте в салати, готуйте десерти зі свіжих ягід. Після тривалого сезону холодів важливо поповнити запаси вітамінів і мікроелементів в організмі.
Цибуля-порей. Цей овоч є чудовим джерелом вітамінів С і К, а також містить антиоксиданти, які допомагають зміцнити імунну систему. Використовуйте цибулю-порей у супах, салатах або як гарнір до м’ясних страв.
Спаржа багата на фолієву кислоту, вітаміни К і А, спаржа допомагає покращити роботу травної системи й підтримати здоров’я кісток. Її можна запікати, смажити або вживати сирою в салатах.
Шпинат відомий своїм високим вмістом заліза, кальцію та вітаміну С. Цей листовий овоч чудово підходить для салатів, смузі або як додаток до омлетів.
Качанний салат містить багато води, що допомагає підтримувати гідратацію організму. Він також багатий на вітаміни А і К. Використовуйте його як основу для салатів або додавайте до бутербродів.
Спельта – старовинна зернова культура багата на білки, клітковину та вітаміни групи В. Спельта може стати основою для різноманітних каш, салатів та випічки.
Завдяки травневим продуктам ви зможете не лише урізноманітнити свій раціон, але й забезпечити організм необхідними поживними речовинами. Насолоджуйтеся свіжими овочами та ягодами, експериментуйте з новими рецептами та дбайте про своє здоров’я разом із корисним календарем!
Джерело: Житомирська ОВА