Виготовлення і продаж харчових продуктів для найменших споживачів потребує особливої уваги та педантичності як з боку виробників та реалізаторів, так і з боку покупців цього товару.
Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.
Зокрема, має зазначатися:
- поряд з назвою - вік дитини, з якого вона може споживати такий продукт;
- особливі харчові потреби, функціональні стани та/або захворювання, за наявності яких рекомендовано вживати такі харчові продукти;
- інформація про спосіб приготування та/або використання такого харчового продукту і попередження про небезпеку для здоров’я дитини у разі невідповідного приготування або зберігання, а також, якщо це має значення, - позначка щодо важливості дотримання цього способу;
- обов’язкова розширена інформація про поживну цінність, що має додатково включати кількість кожної мінеральної речовини (крім молібдену) і кожного вітаміну, а також - кількість холіну, інозитолу та карнітину;
- інформація про вміст вітамінів і мінералів, яка виражається як відсоток відповідних референсних величин споживання;
- інформація про безумовну перевагу грудного вигодовування;
- маркування, представлення та реклама дитячих сумішей початкових та дитячих сумішей для подальшого годування дитячих сумішей початкових та дитячих сумішей для подальшого годування не повинні містити слова "гуманізований", "материнський", "адаптований" або будь-які однокореневі слова чи похідні від них будь-якою мовою.
Насамкінець зауважимо, що повний перелік обов’язкової додаткової інформації про дитяче харчування визначено статтею 6-1 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Фото з відкритих джерел