З огляду на необґрунтоване зростання попиту на продукти харчування протягом останніх кількох днів, департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації надає оперативні статистичні дані про рівень забезпечення потреб Житомирщини основними товарами.
У 2014 році в області вирощено 1304 тис. тонн картоплі, що на 100% відповідає потребам усіх жителів. Окрім цього, Житомирщина в повному обсязі забезпечена капустою, морквою, столовим буряком та часником. Станом на 25 лютого цього року у сховищах сільськогосподарських підприємств зберігається 16,8 тис. тонн картоплі (20% від валового збору агроформувань області) та 160 тонн овочів (16% від валового збору агроформувань області).
Протягом січня цього року в усіх категоріях господарств вироблено 31,6 тис. тонн молока, що на 200 тонн (0,6%) більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Таким чином, з урахуванням раціональних норм споживання область забезпечена молочною продукцією на 170% (річна потреба становить 350 тис. тонн).
У січні на Житомирщині вироблено 11,5 тис. тонн м’яса та 29,9 млн. штук яєць (на 1,1 млн. штук більше у порівнянні із січнем 2014 року). Тобто область забезпечена яйцями на 163%.