На Житомирщині розпочався осінній вилов риби

Осінь – пора, коли збирають урожай не тільки з полів та ланів. Численні рибоводи Бердичівського району саме в цю пору приступають до збору свого «врожаю». За літо випущений минулого року зарибок підростає і стає сповна кондиційним товаром, який залюбки купують на ринках Бердичева та інших міст.Саме за таким виловом довелось спостерігати на минулому тижні на Бистрицькому ставу. Рибалки в «бойовому обладунку» (костюми хімзахисту) виловлювали рибу з обмілівшого плеса. Згідно встановленого графіку, по течії  опускаються заставки, і орендарі ставів збирають свій основний урожай, а відразу після цього знову починають наповнювати водойми.Попри безліч бюрократичних перепон, ця галузь сільського господарства ще живе і розвивається в нашому районі. За минулі роки ми чимало разів описували як проблеми орендарів, так і проблеми місцевих жителів сіл, які не завжди можуть порозумітись з підприємцями, але там, де є така співпраця, вона взаємовигідна.