14:18, 10 вересня 2018 р.
Надійне джерело
В три рази збільшилося виробництво ягід на Житомирщині
liktravy.ua
Сільгосппідприємства вже зібрали 727 т лохини, 24 т смородини, 138,5 т малини та 35 т суниці.
Завдяки програмам підтримки аграрного сектору протягом останніх років в області спостерігається позитивна динаміка розвитку садівництва та ягідництва. Так у 2014 році валове виробництво плодовоягідної продукції в сільгосппідприємствах становило 526 т, в 2015 році – 875 т, а в 2017 році – 1594 т, повідомили в ОДА.
На території області виробництвом плодовоягідної продукції займається 25 суб’єктів господарювання. В порівнянні з минулим роком їх кількість зросла майже вдвічі. В основному господарства вирощують такі культури, як лохина садова, малина, смородина, аґрус, жимолость та інші культури.
Лохину на Житомирщині вперше почали вирощувати в Нвоград-Волинському районі. Наразі ТОВ «Бетек» є одним з найбільших виробників та постачальників свіжих ягід в країни СНД та Європи. В Андрушівському та Новоград-Волинському районах сільськогосподарські підприємтсва висаджують горіхові сади. Цьогоріч провели закладку лохину на площі 10 га в Романівському районі, у Радомишльському районі – на 18 га, у м. Радомишль ще висадили 5 га яблуневого саду.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:00
"Земля — багатство України". Як землевпорядник з Житомирщини поповнив бюджет громади на 1,5 млн гривень
Партнерський матеріал
17:00
Вчора
Оголошення
20:00, 17 грудня
2
21:12, 23 грудня
10
10:30, Сьогодні
2
20:20, 21 грудня
4
live comments feed...