
ГАСТРОСПАДЩИНА ЖИТОМИРЩИНИ
13:30, 29 жовтня 2022 р.
Надійне джерело
Гастроспадщина Житомирщини: одна з громад поділилася рецептом квашеної капусти з огірками Суємецького старостату
ГАСТРОСПАДЩИНА ЖИТОМИРЩИНИ

Продовжуємо рубрику Гастроспадщина України Гастроспадщина Житомирської області
Своїм рецептом Квашеної капусти з огірками Суємецького старостату сьогодні ділиться Баранівська територіальна громада.
Читайте також: Білий лелека: Символізм в українській культурі
Зі слів наших предків, восени, вони готували корисну квашену капусту на весь зимовий період!
Отже, беремося за приготування!
Інгредієнти які нам знадобляться:
- огірки;
- капуста;
- сіль;
- морква;
- коріння хрону;
- кріп.
Спершу, ще влітку, вибирали огірки і квасили їх у бочках. На дно бочки клали листя хрону, кріп та листя смородини. Наверх викладалися огірки. Прикладали все це ще одним шаром листям хрону і кропу.
Сіль зав’язували в тканину, клали поверх листя і заливали водою.
Зверху клали вирізаний дубовий круг і прикладали камінцем.
Осінню, вквашену капусту шаткували , терли до неї моркву, перемішували з капустою і тоді складали в деревяні бочки шарами: шар капусти, шар квашених огірків. Таким чином наповнювати бочку аж доверху а зверху клали той же круг і камінець.
Так капуста зберігалася до весни і смакувала як на кожен день так і на свята.
«Приєднуйтесь до конкурсу #Гастроспадщина_Житомирської_області! Надсилайте смачні рецепти ваших громад на нашу електронну адресу zt.folkart@gmail.com та беріть участь у конкурсі найкращих страв.
Головний приз - відеоролик про про гастроспадщину вашої громади.
Чекаємо на ваші рецепти на нашій сторінці!», - зазначає Zhytomyr regional centre of folk art.
Джерело: Zhytomyr regional centre of folk art

Читайте також: Загадковий підвал урочища Дуби на Житомирщині відкриває свої таємниці
Підписуйтесь на нас у соціальних мережах, ще більше оперативної інформації тут:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
08:20, 25 березня
13:56, 5 квітня
08:20, 25 березня
13:56, 5 квітня
13:56, 5 квітня
live comments feed...