
ГАСТРОСПАДЩИНА ЖИТОМИРЩИНИ
13:30, 30 жовтня 2022 р.
Надійне джерело
Гастроспадщина Житомирщини: рецепт галушок Суємецького старостату
ГАСТРОСПАДЩИНА ЖИТОМИРЩИНИ

Своїм рецептом Галушок Суємецького старостату ділиться Баранівська територіальна громада.
Для смачного обіду немає нічого кращого, ніж традиційні страви української кухні, такі, які готували ще наші бабусі й прабабусі!
Існує безліч різновидів галушок, в тому числі галушки, які подають як окрему страву, з маслом, сметаною, зажаркою, і навіть суп з галушками.
Сьогодні ми розкажемо як готували наші предки справжні українські Галушки.
Для приготування нам знадобиться:
- борошно;
- кисле молоко;
- сіль;
- вода.
Замішували борошно та кисле молоко у туге тісто й додавали солі.
Готове тісто відщіпували на невеликі шматочки і кидали варитися в окроп.
Потім страву можна було зачастувати ароматною зажаркою. Для цього смажили цибулю з салом до золотистого кольору і поливали готовою зажаркою зварені галушки.
Насипали страву в одну велику миску, таким чином, щоб вся сім’я їла з однієї миски!
«Приєднуйтесь до конкурсу Гастроспадщина Житомирської області! Надсилайте смачні рецепти ваших громад на нашу електронну адресу zt.folkart@gmail.com та беріть участь у конкурсі найкращих страв.
Головний приз - відеоролик про про гастроспадщину вашої громади.
Чекаємо на ваші рецепти на нашій сторінці!», - йдеться в повідомленні на сторінці Zhytomyr regional centre of folk art у Фейсбук.
Джерело: Zhytomyr regional centre of folk art

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:15
Вчора
19:20
15 квітня
16:20
15 квітня
09:00
14 квітня
ТОП новини
Оголошення
08:17, 9 квітня
13:56, 5 квітня
08:17, 9 квітня
13:56, 5 квітня
08:17, 9 квітня
live comments feed...