• Головна
  • Гастроспадщина Житомирщини: рецептом млинців з «мочанкою» Троянівського старостату!
ГАСТРОСПАДЩИНА ЖИТОМИРЩИНИ
19:00, 18 листопада 2022 р.
Надійне джерело

Гастроспадщина Житомирщини: рецептом млинців з «мочанкою» Троянівського старостату!

ГАСТРОСПАДЩИНА ЖИТОМИРЩИНИ
Гастроспадщина Житомирщини: рецептом млинців з «мочанкою» Троянівського старостату!

В межах конкурсу Гастроспадщина Житомирської області Новогуйвинська громада ділиться рецептом млинців з "мочанкою" Троянівського старостату!

Сьогодні ми розкажемо як приготувати смачні млинці за старовинними рецептом.

Головний секрет страви - більше мяса, меньше тіста.

Млинці з "мочанкою"

Інгредієнти:

  • М'ясо (за смаком);
  • Сіль, перець - (за смаком);
  • Часник - 2-3 зубчики;
  • Зелень - за смаком.

Для тіста:

  • Вода - 1 літр;
  • Борошно.
  • Сіль (за смаком).

Порізане дрібно м'ясо тушкуємо в каструлі. На сухій сковорідці підсмажуємо борошно та розводимо юшкою з м'яса, аби було густе. Води має бути мало, а м'яса - багато.

Рідину з м'яса додають стільки, скільки вбере - тісто має бути консистенції густої сметани.

Млинці смажимо на сковорідці з обох сторін. Наші предки, за звичай, смажили такі млинці на салі.

Загортаємо в млинці приготоване м'ясо або подаємо окремо. По бажанню у страву долаємо дрібно нарізаний часник і зелень та насолоджуємося смаком!

"Приєднуйтесь до конкурсу #Гастроспадщина_Житомирської_області! Надсилайте смачні рецепти ваших громад на нашу електронну адресу [email protected] та беріть участь у конкурсі найкращих страв.

Головний приз - відеоролик про про гастроспадщину вашої громади.

Чекаємо на ваші рецепти на нашій сторінці!", - йдеться в повідомленні. 

Джерело: Житомирський обласний центр народної творчості

Гастроспадщина Житомирщини: рецептом млинців з «мочанкою» Троянівського старостату!, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гастроспадщина житомирщини #гастроспадщина #новини житомира #новини житомирщини #звичаї #традиції
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...