• Головна
  • Житомирян та гостей міста запрошують на дегустацію борщу з карасями, як любив Тарас Шевченко
АНОНС
21:00, 25 вересня 2023 р.
Надійне джерело

Житомирян та гостей міста запрошують на дегустацію борщу з карасями, як любив Тарас Шевченко

АНОНС
Житомирян та гостей міста запрошують на дегустацію борщу з карасями, як любив Тарас Шевченко

Житомирський обласний центр народної творчості, Книжковий форум "Відсіч" та Андрушівська територіальна громада запрошують на дегустацію борщу з карасями, як любив Тарас Шевченко.

Про це інформує Житомирський обласний центр народної творчості.

30 вересня, об 11.00 годині, біля приміщення Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олега Ольжича, в рамках проведення Книжкового форуму "Відсіч.

Борщ з карасями – неймовірно ароматний та смачний. Подібний любив наш Тарас Шевченко, про що писали і його друзі і він сам: "Не знаю, чи це було апетиту, чи справа просто серцевої привітності, чи просто борщ із сушеними карасями (який так геніально варять мої землячки), — не знаю, що саме було причиною, знаю тільки, що я добре пообідав і ще щільніше заснув. після обіду",- із щоденника Тараса Шевченка.Що тут скажеш… Великий Кобзар мав відмінний смак.Частіше за все борщ з карасями готували під час посту, але у регіонах України, які мають багато річок, можна зустріти його на столі протягом всього року. Замість карасів брали й іншу рибу, яку вдавалося «вполювати».

Традиційно борщ з карасями готувався так:

П’ять невеличких карасів чистимо, ріжемо на невеликі шматочки, після цього обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на невеликій кількості олії 15–20 хвилин, трішки солимо.

Додаємо у сковороду воду і тушкуємо карасі ще 5-10 хвилин до того часу, поки вони не стануть м’якими. Перекладаємо цю суміш риби в каструлю з водою, додаємо 1 неочищену цибулину, розрізану навпіл.

Коли бульйон проварився 15-20 хвилин, додаємо порізані овочі: буряк (половину порції), моркву й картоплю. Варимо борщ 20 хвилин.

Після того, як картопля буде готова, додаємо другу частину буряка, а також нарізану капусту. Заливаємо це буряковим квасом. Беремо 2 карасі, що залишилися. Обвалюємо в борошні й смажимо їх цілими на олії. Борщ насипаємо в тарілки. У кожну тарілку кладемо по цілому карасю. Посипаємо порізаним кропом. Насолоджуємося тим, що обожнював Тарас Шевченко!

Житомирський обласний центр народної творчості

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#анонс #події #новини житомира #новини житомирщини #заходи #анонс подій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...