• Головна
  • Прості та складні вуглеводи - що про них варто знати при діабеті?
Новини компаній
14:43, 4 червня

Прості та складні вуглеводи - що про них варто знати при діабеті?

Новини компаній

Багато хто чув про шкідливість простих вуглеводів, але що варто знати у цьому випадку? В яких саме продуктах харчування можна знайти ці самі прості вуглеводи? Чому вуглеводи продукти, такі я солодощі та цукор приносять проблеми. Адже вони здатні не тільки зіпсуватит обмін речовин, але і призвести до ожиріння.

Ще варто відзначити, що вуглеводи здатні відіграти важливу роль, коли потрібно контролювати діабет. Пояснюється це тим, що споживання таких вуглеводів здатне впливати на те, що підвищується цукор у крові. Тому дуже важливо контролювати вуглеводи при діабеті, оскільки це допоможе підтримувати гарне самопочуття та залишатися у тонусі.

Важливо розуміти, що цукровий діабет – не вирок. Так, це тяжке захворювання, яке приносить багато проблем. Проте, якщо підходити до такого захворювання відповідальне, турбуватися про власне здоровя, тоді ситуацію вийде значно полегшити та жити нормальним життям.

Вуглеводи являються важливою частиною у раціоні людини. Це також стосується і тих, хто має захворювання на діабет. Питання в іншому: які саме вуглеводи споживати та в якій кількості.

В яких продуктах містяться вуглеводи?

Вуглеводи можна знайти у наступних продуктах, що складають раціон людини:

  • У зернових продуктах. Тобто у хлібові, макаронних виробах, рисі, коржах, цільних зернах;
  • У бобових. Вуглеводи знаходяться у складі сочевиці, квасолі, гороху. Далі йдуть крохмалисті овочі, такі як картопля та кукурудза;
  • Також не обійшлося без вуглеводів у некрохмалистих овочах. У стручковій квасолі, помідорах, моркві, спаржі та інше;
  • У фруктах та фруктових соках, у всіх видах молочних продуктах;
  • У солодощах: морозиві, цукерках, випічці.

Деякі продукти при цукровому діабеті доведеться виключити, інші можна залишити. З самого початку варто розібратися, яких продуктів з простими вуглеводами варто остаточно виключити з раціону. Узагалі вуглеводи бувають прості (їх ще називають швидкими) або ж складні (повільні).

При діабеті однозначно потрібно вибирати складні вуглеводи, які приносять максимальну кількість користі.

Причини вибрати складні вуглеводи при діабеті

Коли у людини діабет, тоді краще надавати перевагу тим вуглеводам, що вважаються складними. Йдеться про вироби, що мають 100% цільного зерна. Також це макарони, вироблені з твердих сортів пшениці. Споживати можна бобові, каші та інше. Якщо вуглеводи складні, тоді вони будуть перетравлюватися більш повільно, не дозволяючи рівню цукру у крові підвищуватися. До того ж такі вуглеводи надають довге відчуття ситості.

Говорячи про прості вуглеводи,тобто про цукор, солодкі продукти, випічку, солодку воду, то все це узагалі краще виключити з раціону. Принаймні поставити обмеження. Такі вуглеводи здатні підняти рівень цукру у крові. Нічого крім порожніх калорій, організм не отримує.

Споживання вуглеводів має наступні показники:

  • Показники для жінок – три чи чотири порції вуглеводів в день. На одну порцію припадає 15 грамів вуглеводів;
  • Для чоловіків наступні показники – чотири-пять порцій. Десь 45-75 грамів під час кожного прийому їжі.

Також варто враховувати фактори, що впливають на потребу у вуглеводах. Фактори можуть бути наступні:

  • Наскільки фізично активною являється людина;
  • Вік людини, рівень ваги;
  • Який у людини загальний стан здоровя.

Чим більш активною являється людина, тим більше калорій їй потрібно за день, щоб отримувати енергію. Споживаючи складні вуглеводи, не тільки при цукровому діабеті, проявляєте турботу про власне самопочуття. Прості вуглеводи краще обмежити чи узагалі виключити, бо нічого від того не втратите.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...